понеділок, 19 березня 2018 р.

Тиждень математики та інформатики 2018

З 12.03.2018  по 16.03.2018 у Протопопівській школі пройшов тиждень математики та інформатики. Заходи тижня були направлені на створення умов для реалізації творчих здібностей учнів, на активізацію та розвиток пізнавального інтересу до математики та інформатики.
У понеділок, 12.03.2018, учні 7-8 класів прийняли участь у грі-квесті з інформатики.  Дітям дуже сподобався такий вид змагань.
У вівторок, 13.03.2018, для учнів 5 класу провели математичну гру "Розумники й розумниці". Діти в ході змагань продемонстрували кмітливість, увагу та вміння застосовувати знання з математики у нестандартній, ігровій ситуації. 
У четвер, 15.03.2018, учні  3 - 8 класів прийняли участь у Міжнародному конкурсі "Кенгуру".  З метою розвитку пізнавальної активності, творчих здібностей, кмітливості, вміння працювати у команді  7 клас змагалися у «Турнірі знавців інформатики». Учні із зацікавленістю виконували запропоновані завдання. Перемогла команда "Геймери".
Протягом усього тижня на території школи працював математичний банк. Учителі математики та інформатики сплачували учням певні суми в піфагорійчиках за правильно розгадані ребуси, кросворди, судоки, цікаві математичні та інформатичні стінівки, участь у конкурсах та за кожні отримані 7-12 балів на уроках.
Закінчився тиждень проведенням аукціону "Золота лихоманка" з корисними та цікавими лотами. Торг відбувався за всіма правилами, а розрахунки здійснювалися у піфагорійчиках. 
Протягом всього тижня учні мали змогу ознайомитись зі змінною експозицією, тематика якої  змінювалась кожного дня, пройшла виставка-конкурс інформаційних стінівок, графічних малюнків "Космічні фантазії".



Тиждень математики та інформатики сприяв розвитку математичної культури учнів, зацікавленості учнів у вивченні предметів та дав змогу провести цікаве, змістовне і корисне дозвілля.

Немає коментарів:

Дописати коментар